Hoog Sensitief Persoon

Als je niet hebt geleerd om met je hoogsensitiviteit om te gaan kan je veel eigenschappen die je bezit als een last ervaren en het gevolg is dan dat jij als hsp-er gemakkelijk overprikkeld kan worden door je omgeving. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij een gemiddeld mens. Als je ergens heen gaat waar een mensenmassa is of ergens waar harde muziek is, of de omgang met mensen die vol met onverwerkte emoties zitten, ervaar je mogelijk als last. Je kunt daardoor helemaal uitgeput voelen en je terug willen trekken. ( Je batterijen opladen)

Jij als hoogsensitief persoon, zal veel eerder kleine veranderingen ervaren bij jezelf, wat verwarrend kan zijn en angst kan veroorzaken. Daarnaast ervaart het lichaam mogelijk snel sensaties van bijvoorbeeld drank, voeding, films of heftige ruzies.

Bekende HSP kenmerken zijn:

 • Sterk vermogen sferen en stemmingen van anderen en die van jezelf aanvoelen
 • Neiging om je af te zonderen
 • Intensieve en gedetailleerde waarnemingen ( horen, zien, proeven, voelen)
 • Zeer goed ontwikkelde intuïtie, meer geïnteresseerd zijn in spiritualiteit ( hebben van zesde zintuig)
 • Onuitgesproken, negatieve gevoelens, van anderen maken je van streek
 • Heel zorgzaam zijn
 • Een goed inlevingsvermogen hebben
 • Meer moeite en tijd nodig om indrukken te verwerken
 • Sneller last van stress, spanningen en lichamelijk klachten
 • Moeite met grenzen aan te geven
 • Gevoelig voor depressies en stemmingswisselingen
 • Je regelmatig willen terugtrekken
 • Je leeft regels na om afkeuring en commentaar van anderen te voorkomen

Herken jij jezelf hierin en wil jij leren om te gaan met je hoogsensitiviteit? Maak dan een afspraak voor een consult via skype of in mijn praktijk. We beginnen met een intake gesprek. Daarin vertel ik je wat je precies kunt verwachten en wat er van jou wordt verwacht. Een traject omvat minimaal 6 sessies.

Wat ga je leren?

Wat je nu als obstakel en last ervaart, kunnen we samen omzetten naar iets positiefs. Je leert inzichten te krijgen in bepaalde gedachtepatronen en jezelf te accepteren. Je leert om in je eigen kracht te staan, onderscheid te maken van wat van jezelf is en van de ander en je leert grenzen aan te geven. Dit doen we met coaching gesprekken, mindfullnes, meditatie, oefeningen door het leren loslaten van negatieve energieën en ademhalings oefeningen.

De mogelijk is er ook om een combinatie toe te passen met aromatherapie.

Therapie kan online gehouden worden ( skype) of in praktijk, met of zonder aromatherapie. Je krijgt voor thuis oefeningen en huiswerk mee.

HSP Coaching Edam - Praktijk Nasole

Foto door Jeffrey Czum via Pexels

Wat is HSP?

HSP is een Engelse afkorting van high sensitive person, wat neerkomt op hoog gevoeligheid. Er zijn verschillende mensen en dus ook veel verschillende hoogsensitieve mensen. Niet iedereen is hetzelfde en voldoet aan dezelfde eigenschappen

Praktijk Nasole Edam - coaching en massages

Elke sessie ‘HSP coaching’ duurt 60 minuten en kost € 60,- per sessie. Een sessie kan bij ons in de praktijk plaatsvinden of online (Skype / Zoom).

Een sessie moet uiterlijk 24 uur van tevoren worden geannuleerd wanneer je verhinderd bent. Bij geen of niet tijdige annulering worden de volledige kosten in rekening gebracht.