Hoofd-, nek-, schouder

Het hoofd en schouders zijn belangrijke energiecentra’ s van ons lichaam. Door spanningen en stress voelen deze samen met je nek vaak gespannen aan. Op zo’n moment hopen de span­ningen zich op en kan leiden dit tot hoofdpijn, pijn in de nek of schouders.

De behandeling

Door stevige en zachte massagebewegingen worden blokkades opgeheven en de pijn wordt verlicht. De effecten van een hoofdmassage zijn niet alleen lichamelijk, maar werken ook mentaal door. Deze vorm van massage kalmeert en ontspant, en het zorgt voor een betere nachtrust. Het verbetert het gezichts- en concentratievermogen en zorgt ook voor een ‘geconcentreerd bewustzijn’.

Ook bij deze massage wordt gebruik gemaakt van massage olie en etherische oliën. De olien kunnen het effect van de massage verdiepen. Het kan de spieren ontspannen, het bloed beter laten stromen, de conditie van de huid verbeteren, stress en pijn verminderen, de geest dieper laten ontspannen en in evenwicht brengen, verminderen van de negatieve emoties als angst, verdriet kwaadheid en frustratie.

Deze massage kan aangevuld worden met oorkaastherapie en kan worden gegeven in combinatie met coaching.