Zwangerschapsmassage

Een bijzondere beleving voor as moeders

Je veranderde lichaam, al die hormonen waar je soms ook zelf soms gek van wordt en ineens al de vragen en de gedachten die je hebt rondom je zwangerschap en bevalling zorgen er soms voor dat zwanger zijn ook echt soms pittig kan zijn.

Sta er eens bij stil hoe hard je lichaam tijdens de zwangerschap aan het werk is. Alle belangrijke fysieke processen veranderen om ruimte te maken voor je baby.

Onder invloed van zwangerschapshormonen, worden je gewrichten soepeler en door het extra gewicht van je buik moeten je rug en beenspieren harder werken. Daarom krijg je als zwangere vrouw het advies vaak om rustig aan te doen.

Het kan soms lastig zijn om rustmomenten te nemen vooral als je daarbij ook nog werkt. Te weinig rust leidt tot aanmaak van stresshormonen.

Daarom kan een massage een heerlijk moment voor jezelf zijn en voor je baby. Bovendien stimuleren de aanrakingen tijdens de massage de aanmaak van “oxytocine”het feel good hormonen dat een fijn tevreden gevoel geeft en er voor zorgt dat je lichaam herstelt van al het harde werken.

Het helpt je ontspannen. Je hoofd en lichaam komen helemaal tot rust.

Het kan rugklachten, bekkenpijn en beenkrampen verlichten. Het helpt je beter en dieper te slapen. Het ondersteunt je herstel en het gezond fuctioneren van je lichaam, je hartslag wordt rustiger, je ademhaling verdiept en je bloedsomloop verbetert.

Je baby profiteert mee van al deze voordelen.

Zwangerschapsmassage wordt gegeven op een licht verwarmde massagetafel met uitsparing voor de buik en borsten.

Foto door Arthur Goulart via Pexels